Valokuvausharrastukseni alku

DSC_0391Toimin Helsingin tietojenkäsittely-yhdistyksen (Hetkyn) AKVA-verkoston johtoryhmässä. Hetky on muuttamassa nimeään MiitIT:ksi ja uudistamassa internet-sivujaan siten, että jokaiselle verkostolle tulee oma blogi. Ilmoittauduin AKVA-verkoston tiedotusvastaavaksi ja samalla tuli mieleeni, että olisi mukava laittaa tilaisuuksistamme kuvia tulevaan blogiimme. Minun valokuvaamiseni on ollut tähän mennessä satunnaisten räpsyjen ottamista kännykälläni tai vastaavalla laitteella. Mietin, että olisi mukavaa, jos osaisin käyttää järjestelmäkameraa, koska sillä saa otettua kuvia nopeammin (siis jos itse on valmiina).

Lähdin kartoittamaan (kuten IT insinöörille sopii) tilannetta internetin kautta. Hain aloittelijalle sopivaa edullista kameraa ja huomasin, että Helsingin pantin huutokauppaan oli laitettu ilmoitus Nikon D3100 kamerasta. Kamerassa oli mukana peruslinssi, muistikortti ja laukku. Hain Youtubesta videoita kamerasta ja totesin, että sitä mainostetaan aloittelevalle valokuvaajalle sopivana. Moitteita kyseinen malli sai liikkuvan kuvan ja äänen tallennuksesta, mutta totesin sen kuitenkin olevan itselleni ensi sijassa still-kuvien ottamista varten. Ja koska kamera oli malliltaan jo ”kohtuu vanha” (eli siitä oli tullut jo 2 päivitettyä versiota D3200 ja D3300), ajattelin sen olevan juuri se mitä olin hakenut.

Nyt olen katsellut videoita, lukenut kirjoista ja netistä artikkeleita (mm. http://eevakolu.fi/alkuun-valokuvausharrastuksessa/) sekä ottanut kuvia pääasiassa käsivaralla. Harrastus on siis ottanut vasta ensi askeleensa. Liityin vuoden vaihteessa Helsingin insinööreihin ja heillä on kamerakerho. En ole sen toimintaan vielä tutustunut muutoin kuin liittymällä heidän Facebook-ryhmäänsä.